مواد اولیه ی ساخت کانکس
مواد اولیه ی ساخت کانکس و یا به عبارتی مصالح مورد نیاز جهت ساخت کانکس چیست؟ این سازه های پیش ساخته با چه متریالی ساخته می شوند؟
پاسخ به این پرسش ها موضوعی است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت و نحوه تولید سازه های پیش ساخته را تشریح خواهیم کرد.
در ابتدا به انواع روش های تولید خواهیم پرداخت چرا که روش های تولید بر اساس مصالح بکار رفته با یکدیگر متفاوت می باشند و با برسی این روش ها انواع مواد مورد نیاز هرکدام نیز مشخص می گردد.
مواد اولیه ی ساخت کانکس چیست؟
اینکه مواد کانکس همان مصالح و قطعاتی مانند درب و پنجره هستند که برای تولید هر سازه نیاز بوده که مجموع ترکیب آنها با یکدیگر تشکیل یک سازه پیش ساخته را می دهد.
حال این مواد اولیه دارای تنوع و گونه های بسیار زیادی بوده که هرکدام به نوبه خود ویژگی هایی را داشته که مزایا و معایب آن بشمار می رود که باعث می گردد بنا به شرایط ما از ابتدا نوع مصالح مورد نیازمان که از هر لحاظ با نیاز ما متناسب بوده را انتخاب نمائیم و دلیل آن هم این است که مجموع هزینه ها و قیمت کلی سازه را مجموع مواد اولیه بکار رفته در آن تشکیل می دهد.
این انتخاب بایستی متناسب با عملکرد و بودجه خریدار صورت گیرد، بطور مثال یک کانکس سرویس بهداشتی دارای مواد و مصالح متفاوتی نسبت به یک سازه انبار یا اداری بوده که خود این سرویس بهداشتی نیز بنا به محل استفادهو سرانه مصرفی دارای ویژگیهای منحصر بفردی خواهد بود.
از این رو در ادامه دسته بندی بر اساس گونههای پرکاربرد و روش های متداول طبق مواد اولیه کانکسها صورت گرفته است.
مواد اولیه ی ساخت کانکس سایدینگ
در این روش از ساخت دیگر پانل ها اجزای اصلی سازه نیستند و استراکچر بصورت کلی و تشکیل شده از چند تیر و ستون نیست
بلکه در این روش اسکلت نقش اصلی را ایفا کرده و علاوه بر تیر و ستون ها دارای شبکه ای از قید های فرعی می باشد
که جهت نصب ورق های بدنه کانکس بر روی اسکلت تعبیه شده اند.
پس از ساخت اسکلت در این روش ورق های سایدینگ با ضخامت های ۴٫۰ یا ۵٫۰ میلیمتر فولادی گالوانیزه شده
با رنگ الکترو استاتیک از بیرون نصب و سقف نیز معمولا از ورق با همان ضخامت اما طرح های ژنوا یا طرح سفال می باشد
که برای زیبایی بیشتر از فلاشینگ در هنگام نصب ورق سقف نیز استفاده می کنند.
در مرحله بعد نوبت به عایق بندی جداره ها می شود
که از داخل با روش ها و مصالح مختلفی از جمله پلی استایرن، فوم و پشم سنگ بسته به مشخصات فنی
و مواد اولیه کانکس که طراح در جدول مشخص نموده
عملیات عایق بندی صورت می گیرد و در نهایت نیز جداره های داخلی با دیوارپوش ها و دیوارکوب ها پوشانده می شود.
کف سازه نیز مانند روش قبلی با سرامیک و یا تخته کف پوشانده می شود
و از لمینت پارکت نیز برای لوکس تر کردن فضای داخلی می توان استفاده کرد.
مواد اولیه ی ساخت کانکس کامپوزیتی و نوع های کارگاهی
در روش ساخت کانکس کامپوزیتی و یا کارگاهی با انواع کاربری های اداری، فروشگاهی، کافی شاپ، امدادی و یا اسکان کارگری از روشی مشابه نوع سایدینگ یعنی استفاده از اسکلت به عنوان ساختار اصلی تشکیل دهنده سازه استفاده می شود با این تفاوت که در کاربری های مختلف بنا به نیاز ممکن است بجای نصب ورق سایدینگ در بدنه خارجی از چوب ترمو و یا ورق های کامپوزیت آلومینیومی جهت لوکس و دکوراتیو کردن سازه استفاده شود و جزئیات دیگری مانند نور پردازی نمای خارجی و یا کرکره برقی و اینگونه متعلقات به آنها افزوده شود.
مواد اولیه کانکس کارگاهی نیز کاملا شبیه به همین نوع بوده با این تفاوت که در بدنه خارجی از ورق های فولادی گالوانیزه شده با خم های عمودی که ظاهر ساده تری دارند استفاده می شود و تعداد قید های فرعی اسکلت به دلیل نوع خم ورق و ابعاد آن از نوع سایدینگ کمتر بوده و همین امر باعث کاهش قیمت کانکس کارگاهی می باشد و برای پیمانکاران و شرکت های عمرانی کاهش هزینه ها را به همراه دارد.
جمعبندی
مواد اولیه کانکس متغیری است که به مشخصات فنی و روش اجرای آن بستگی داشته و با مشخص شدن نوع سازه می توان از بخش فروش مصالح کانکس مورد نیاز را تهیه نمود. اما در کل استفاده از تیرآهن برای شاسی، پروفیل های آهنی، پانل های آماده در روش پانلی و یا ورق ها و پوشش های خارجی در روش های دیگر، عایق جداره ها، درب و پنجره ها، سیستم سیم کشی و روشنایی، دیوار پوش داخلی، حفاظ درب و پنجره ها، ضد زنگ، الکترود، پیچ و پرچ، آبرو و یا فلاشینگ جز اجزای اصلی تشکیل دهنده کانکس می باشند که بنا به مشخصات فنی کانکس نوع و ضخامت و همچنین کیفیت آنها مشخص می گردد.